Martine Sikkenk – mandoline, barokmandoline

Al op jonge leeftijd raakte Martine Sikkenk verslingerd aan het vrolijke geluid van de mandoline. Op het conservatorium studeerde zij klassieke muziek met hoofdvak mandoline en bijvak gitaar. Eerst in Amsterdam bij Benny Ludemann en daarna in Wuppertal, Duitsland bij prof. Marga Wilden-Hüsgen waar zij ook de barokmandoline leerde te bespelen.

Martine speelt zowel oude als nieuwe muziek met diverse ensembles en orkesten. Zo werkt ze regelmatig met ensembles voor hedendaagse muziek als Insomnio en het Doelen Ensemble. De Nederlandse componist Martijn Padding schreef voor haar het mandolineconcert “Eight Metal Strings” waarvan ze samen met Asko|Schönbergeen opname maakten. Deze CD werd in 2011 bekroond met een Edison Klassiek.

Met gitarist Nelleke ter Berg vormt Martine het duo Amuse-oreille. Samen geven ze concerten van Lutjebroek tot Rome en hebben ze inmiddels drie CD’s opgenomen in eigen beheer. Ook speelt ze regelmatig met symfonieorkesten en barokensembles en dirigeert ze al 30 jaar het Rotterdams Mandoline & Gitaarorkest AEoline.

Martine is aangesloten als mandoline en gitaardocent bij Muziekcentrum Rotterdam. Zij geeft muziekles aan kinderen en volwassenen in Rotterdam Noord en Nesselande.