Nelleke Boosman – gitaar, theorbe, octaafgitaar

Nelleke Boosman studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus, en privé bij soliste Laura Young.

Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille, waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio. Vanaf 2010 vormt Nelleke met mezzo-sopraan Alessandra Serena het duo Serenatella, dat Italiaanse (volks)liederen ten gehore brengt, en het duo Alicante met sopraan/blokfluitiste Alice Gort-Switynck. Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen.

Voor oude muziek repertoire bespeelt Nelleke ook de theorbe, waarvoor zij les nam bij David van Ooijen. Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Als dirigent is zij verbonden aan het Gemengd Koor Mozart Cantat in Hoorn en het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG.

“Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”